Nieuws

SoortenNL presenteert nieuwe editie cursus Planten en Dieren Herkennen
Admin

SoortenNL presenteert nieuwe editie cursus Planten en Dieren Herkennen

Cursus

Speciaal voor natuurliefhebbers die meer willen leren over planten, dieren, bomen, paddenstoelen, vlinders, insecten en andere mooie natuur die Nederland rijk is, organiseert SoortenNL de cursus Planten en Dieren Herkennen. Van 9 mei tot en met 11 juli is er elke week een online les waarin onze eigen natuur centraal staat, inclusief huiswerkopdrachten en een certificaat.

Hoe herken je verschillende Nederlandse plant- en diersoorten en waar en hoe leven ze? De cursus is een praktische cursus voor iedereen die Nederlandse soorten wil leren kennen, en: voorkennis is niet nodig.
Zwemt hier een otter of een bever? At de eekhoorn of de specht van deze dennenappel? Welke vlinder vliegt er in mijn tuin?  Tijdens de cursus leer je verrassend snel algemene soorten herkennen, hoe ze leven en: wat je voor ze kunt doen!

Interesse in natuur

“Nederlanders krijgen steeds meer interesse voor de natuur”, vertelt Sander Turnhout, initiator van de cursus. “Mensen gaan vaak een wandeling maken of stappen op de fiets en verkennen zo de natuur. Wij kunnen die ervaring verbreden en hun nieuwsgierigheid prikkelen door ze extra kennis en tips mee te geven.” Dat er veel vraag naar is, blijkt uit de eerdere edities die SoortenNL organiseerde: “We hebben veel mooie complimenten ontvangen en kijken er naar uit om te starten met een nieuwe en verbeterde editie!”

Uniek lesprogramma

Het docententeam bestaat uit experts uit alle hoeken van de Nederlandse natuurwereld: zoogdieren, dieren en wieren van de zee, planten, vissen, reptielen en amfibieën, vlinders en libellen, paddenstoelen, vogels en (korst)mossen.

1            Introductie en diersporen - Annemarie van Diepenbeek (auteur & dierspoorexpert)

2            Zoogdieren - Elze Polman (Zoogdiervereniging)

3            Planten - Stef van Walsum (FLORON)

4            Vlinders en libellen - Kars Veling (Vlinderstichting)

5            Vissen en zoetwaterdieren - Mick Vos (RAVON)

6            Paddenstoelen - Mark Smeets (NMV)

7            Dieren en wieren van de zee - Brendan Oonk (Stichting Anemoon)

8            Reptielen en amfibieën - Jeroen van Delft (RAVON)

9            Mossen en korstmossen - Henk-Jan van der Kolk (BLWG)

10          Vogels - Albert de Jong (SOVON)


Boek

Basisboek VeldbiologieTijdens de cursus maken we gebruik van het boek ‘Basisboek Veldbiologie’ van Sander Turnhout. Hierin vind je veel soorten die in Nederland voorkomen, inclusief praktische tips om ze te vinden en te identificeren. Het boek is niet vereist om de cursus te volgen. Bestel je het boek, dan krijg je korting op de cursus. 

Aanmelden
Voor meer informatie, prijzen en om je aan te melden, ga naar soortennl.nl/cursus.

  

Vorig artikel Uitstel is geen afstel: Natuurorganisaties blijven strijden voor Europese natuur
Printen
564
Back To Top