Basiscursus Planten en Dieren Herkennen 2024

Hoe herken je verschillende Nederlandse plant- en diersoorten en waar en hoe leven ze? Zwemt hier een otter of een bever? At de eekhoorn of de specht van deze dennenappel? Welke vlinder vliegt er in de tuin? Dat – en meer – leer je in de Basiscursus Planten en Dieren Herkennen in 10 online lessen.

De cursus is een praktische cursus voor iedereen die Nederlandse planten en dieren wil leren kennen. Voorkennis is niet nodig. Tijdens de cursus leer je verrassend snel algemene soorten herkennen, hoe ze leven en: wat je voor ze kunt doen!

Ons enthousiaste docententeam bestaat uit experts uit alle hoeken van de natuurwereld: zoogdieren, dieren en wieren van de zee, planten, vissen, reptielen en amfibieën, vlinders en libellen, paddenstoelen, vogels en (korst)mossen.

Kortom, wil je weten wat je zoal kunt zien op je balkon, in je tuin of in het bos? Dan is deze cursus geschikt voor jou!
 

IN HET KORT

- Leer alles over herkenning en leefwijze van soorten

- Online cursus met digitale leeromgeving

- 10 lessen met meer dan 50 lesvideo's

- Leer in je eigen tempo en kijk alles onbeperkt terug

- Wekelijks nieuwe lessen

- Begeleiding door experts

- Opdrachten

- Deelnamecertificaat
 

AANMELDEN

Wil je meedoen? Registreer je op de cursuswebsite van de Soortenacademie en schrijf je in voor de Basiscursus Planten en Dieren Herkennen.
 

AANMELDEN VOOR DE BASISCURSUS
 

HOE WERKT HET

Wekelijks op donderdagen van 9 mei tot en met 11 juli vind je nieuwe lesvideo's en een huiswerkopdracht in jouw digitale leeromgeving. Je kunt de les op elk gewenst moment in je eigen tempo volgen. De opdracht lever je in via de digitale leeromgeving, door foto's of documenten te uploaden. Na het volbrengen van voldoende opdrachten, sturen we je na de cursus een deelnamecertificaat toe.

BENODIGDE KENNIS EN ERVARING

Geen.

HOEVEEL TIJD KOST HET OM DE CURSUS TE VOLGEN?

Dit is natuurlijk afhankelijk van je inzet; gemiddeld gaan we uit van 2 uur per week (les en opdracht samen).

ERVARINGEN DELEN MET ANDERE CURSISTEN

Als je wilt kan je je ervaringen in de cursus delen met anderen via de facebookgroep die we hebben gemaakt voor de cursus. Veel deelnemers van eerdere cursussen deden hier graag aan mee. Deelnemen aan de Facebook-groep is niet verplicht en telt niet mee voor het verkrijgen van een deelnamecertificaat.
Basisboek Veldbiologie van Sadner Turnhout (cover)
BOEK

Tijdens de cursus maken we gebruik van het boek ‘Basisboek Veldbiologie’ van Sander Turnhout. In dit prachtige boek staan heel veel soorten die in Nederland voorkomen, inclusief praktische tips om ze te vinden en te identificeren. Het boek is niet vereist om de cursus te volgen. Je kunt de cursus met- en zonder boek bestellen. Bestel je het boek (t.w.v. €29,95), dan krijg je € 9,95 korting op de cursus.  

DE LESSEN

Onze ervaren docenten weten alles over hun soorten en vinden het leuk om hier over te vertellen. Iedere week komt er een ander thema aan bod. De docent introduceert de belangrijkste groepen van soorten, maar vertelt je ook waar, wanneer en hoe je ze kunt vinden. Ook gaat de docent in op hun ecologie (leefgebied).
             

1            Introductie en diersporen - Annemarie van Diepenbeek (auteur & dierspoorexpert)

2            Zoogdieren - Elze Polman (Zoogdiervereniging)

3            Planten - Stef van Walsum (FLORON)

4            Vlinders en libellen - Kars Veling (Vlinderstichting)

5            Vissen en zoetwaterdieren - Mick Vos (RAVON)

6            Paddenstoelen - Mark Smeets (NMV)

7            Dieren en wieren van de zee - Brendan Oonk (Stichting Anemoon)

8            Reptielen en amfibieën - Jeroen van Delft (RAVON)

9            Mossen en korstmossen - Henk-Jan van der Kolk (BLWG)

10          Vogels - Albert de Jong (SOVON)
 

WAT KOST HET?

Lesgeld 2024

€ 95,- Je ontvangt de digitale cursus én het Basisboek Veldbiologie (t.w.v. € 29,95)

€ 75,- Je ontvangt de digitale cursus zonder boek

Je betaalt op de cursuswebsite met iDEAL (Nederland) of Bancontact (België). Een bankoverschrijving is mogelijk voor bedrijven en deelnemers uit andere landen. Het betalingsbewijs (BTW-factuur) ontvang je direct na betaling per e-mail. Uiterlijk een week voor de start versturen we een startpakket voor de cursus per e-mail.

Heb je een offerte nodig? Maak dan eerst een account aan op de cursuswebsite en stuur een mailtje met je verzoek naar info@soortennl.nl.
 

AANMELDEN VOOR DE BASISCURSUS
 

Heb je nog vragen?

Heb je nog ergens een vraag over? Stel ’m aan Lidewij via info@soortennl.nl 

Back To Top